Vasara jau ne už kalnų, o tai reiškia, kad visai greitai sulauksime šviežių uogų, vaisių ir daržovių. Gaivios ir ryškios, unikalaus skonio – šios šaltos sriubos nepaliks nė vieno abejingo!

 

Česnakinė sriuba

 

"šalta sriuba"

  • 60 g migdolų
  • ¼ skiltelės česnako
  • 300 ml mineralinio vandens
  • 50 g vakarykštės baltos duonos
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas baltojo vyno acto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Duoną išmirkyti vandenyje. Sumalti migdolus, susmulkinti česnaką ir duoną. Įpilti acto, aliejaus, įdėti druskos. Jei sriuba atrodo per tiršta, įpilti vandens. Sriubą padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Galima papuošti alyvuogėmis arba obuolių griežinėliais.

 

2 žmonėms

100 g apie 174 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Šalta moliūgų sriuba

 

  • Vidutinio dydžio moliūgas
  • 500 ml citrinų skonio jogurto
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų muskatų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Moliūgo minkštimą supjaustyti, supilti jogurtą, įdėti druskos, pipirų ir sutrinti elektriniu trintuvu. Sriubą padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Prieš valgymą įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir išmaišyti.

 

4 žmonėms

100 g apie 74 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Šalta, trinta cukinijų sriuba

 

  • 4 mažos cukinijos
  • Pusė svogūno
  • Pusė žalios paprikos
  • Pusė agurko
  • Skiltelė česnako
  • 3 riekelės vakarykštės duonos be plutos
  • Bazilikų lapelių pagal skonį
  • Vyšninių pomidorų puošti
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas baltojo vyno acto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Išmirkyti duoną su trupučiu acto. Nuskusti cukiniją, stambiai supjaustyti ir sudėti į elektrinį trintuvą. Sudėti svogūną, agurką, papriką česnako skiltelę ir bazilikų lapelius. Viską sutrinti elektriniu trintuvu, kad gautųsi tyrė. Įpilti šiek tiek aliejaus, įdėti druskos ir palikti šaldytuve porą valandų. Galima papuošti supjaustytais kiaušiniais arba vyšniniais pomidorais.

 

4 žmonėms

100 g apie 69 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Šalta arbūzų sriuba

 

  • 300 g arbūzo
  • 2 pomidorai
  • ¼ svogūno
  • ¼ raudonos paprikos
  • ¼ skiltelės česnako
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas baltojo vyno acto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Nulupti ir supjaustyti pomidorus, sudėti supjaustytą svogūną, papriką, česnaką, paskaninti actu, druska ir pipirais. Sutrinti sriubą elektriniu trintuvu – ji turėtų būti šiek tiek aštroko skonio. Pamažu įmaišyti arbūzo riekeles, kad sriuba įgautų saldumo. Sriubą padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Prieš valgymą įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir išmaišyti.

 

2 žmonėms

100 g apie 84 kcal

Paruošimo laikas: apie 15min

 

Šalta sriuba su braškėmis

 

  • 500 g braškės
  • 100 g paprikos
  • Skiltelės česnako
  • Šaukštas baltojo vyno acto
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 3 – 4 putpelių kiaušiniai (puošti)
  • 3 – 4 braškės (puošti)

 

Gaminimas

 

Braškes, paprikas ir česnaką sudėti į elektrinį trintuvą, sumaišyti ir pertrinti per sietelį. Įpilti aliejaus, acto, įdėti druskos, pipirų. Sriubą padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Papuošti virtais putpelių kiaušiniais ir braškių puselėmis.

 

4 žmonėms

100 g apie 56 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

Spausdinti