Kokios mintys kyla, išgirdus minint spanguoles? Greičiausiai iš karto pagalvojama apie aitraus skonio uogas, renkamos vėlyvą rudenį (iš po sniego surinktos uogos laikomos pačiomis geriausiomis). Spanguolių dažnai rekomenduojama vartoti nusilpus imuninei sistemai, kai dažnai kartojasi šlapimo takų uždegimai ir pan. Spanguolės turtingos vitaminų C, K ir E, mangano bei kitų mikroelementų bei antioksidantų. Sveikiau valgyti šviežias spanguoles, o ne džiovintas. Į džiovintas spanguoles, kad būtų skaniau, dedama cukraus. Tačiau tai sumažina uogų maistinę vertę. Džiovintos spanguolės yra kur kas kaloringesnės negu šviežios.

 

Silkių salotos su obuoliais ir spanguolėmis

 

spanguolės

  • 2 silkių filė
  • Obuolys
  • Citrina
  • Raudonasis svogūnas
  • 50 g šviežių arba džiovintų spanguolių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Krapų puošti
 

Gaminimas

 

Silkių filė supjaustyti. Nulupti obuolį ir supjaustyti. Pusžiedžiais supjaustyti raudonąjį svogūną. Džiovintas spanguoles nuplikyti su verdančiu vandeniu, nusausinti. Nuplauti citriną ir perpjauti pusiau. Sumaišyti silkę, obuolį, spanguoles ir svogūną. Apšlakstyti pusės citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi. Paskaninti druska ir pipirais. Papuošti citrinos griežinėliais ir šviežiais krapais.

 

4 porcijos

100 g apie 156 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

Spausdinti