Kas labiausiai šildo? Puodelis karštos kavos, mylimo žmogaus apkabinimas ar žiupsnelis egzotiškų prieskonių? Tikriausiai visi sutiks, kad visi šie dalykai yra šildantys. Darganotu oru nėra nieko geriau nei skanūs patiekalai su įvairiausiais prieskoniais, pradedant nuo cinamono, imbiero, muskatų ir baigiant… mažai kam girdėtais Sičuano pipirais. Štai trijų patiekalų receptai, kurie, regis, tik ir laukia, kad būtų išbandyti!

 

Vištiena aštriame padaže

 

vištiena

  • 1 kg vištienos filė
  • 2 šaukštai riešutų sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • Imbiero pagal skonį
  • Žvaigždinis anyžius
  • Šaukštelis Sičuano pipirų
  • 4 šaukštai ryžių vyno acto
  • Šaukštas medaus
  • 3 šaukštai sojų padažo
  • Aliejaus kepti
  • Ryžių pagal skonį
 

Gaminimas

 

Įkaitinti gilią keptuvę ir 2 – 4 minutes pakepinti Sičuano pipirus. Lengvai sutrinti ir padėti atskirai. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti smulkiai supjaustytą imbierą, česnaką ir kepti 1 – 2 minutes ant mažos ugnies, kol šiek tiek parus. Sudėti vištienos filė, supjaustytą norimo dydžio gabalėliais ir apkepti iš abiejų pusių, kol įgaus gražų, rusvai auksinį atspalvį. Paskaninti pipirais, vyno actu, medumi, sojų padažu ir anyžiais. Sumažinti ugnį ir troškinti 20 minučių arba kol vištiena suminkštės. Patiekti su virtais ryžiais.

 

4 porcijos

100 g apie 160 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Aštri pomidorų sriuba su cinamonu

 
  • 680 g konservuotų pomidorų
  • 3 šaukštai pomidorų pastos
  • Pusė žaliosios citrinos
  • 2 maži svogūnai
  • Skiltelė česnako
  • 2 cinamono lazdelės
  • 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos
  • Šaukštelis maltų, saldžiųjų paprikų
  • Druskos pagal skonį
  • Šaukštas daržovių sultinio
  • Alyvuogių aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti alyvuogių aliejuje, kol suminkštės. Pomidorus nulupti ir sutrinti šakute. Sudėti prie keptų svogūnų ir supilti likusias sultis. Sudėti likusius ingredientus (iš pusės žaliosios citrinos išspausti sultis), išmaišyti ir virti 10 – 15 minučių. Išimti česnakus ir cinamono lazdeles ir patiekti su duona.

 

4 porcijos

100 g apie 73 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Pikantiški pyragaičiai prie kavos

 
  • 230 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai tirpios kavos
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Šaukštas kakavos miltelių
  • Šaukštelis malto cinamono
  • Maltų muskatų riešutų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi. Sumaišyti su miltais. Įmušti kiaušinį, įdėti kepimo miltelių, cinamono, kakavos miltelių, muskatų riešutų. Viską gerai išmaišyti. Tirpią kavą užpilti 240 ml verdančio vandens, gerai išmaišyti ir supilti į tešlą. Vėl išmaišyti tešlą. Keksiukų formeles iškloti kepimo popieriumi. Sudėti tešlą, bet ne iki pat viršaus (palikti vietos kilti tešlai). Kepti apie 25 – 30 minučių.

 

4 – 5 porcijos

100 g apie 190 kcal

Paruošimo laikas: apie 50 min

Spausdinti