Sakoma, kad mėlyna spalva slopina apetitą. Galbūt kartais tai tiesa. Tačiau šilauogėms ši taisyklė negalioja. Kitaip nebūtų tiek daug šilaguogių pyragų receptų, o šis desertas niekada nebūtų tapęs vienu populiariausių visame pasaulyje. Vasarą pats tinkamiausias metas laužyti stereotipus! Be mėlynų uogų šis pyragas nebūtų toks gardus.

 

pyragas, melynes

  • 350 g šilauogių
  • 200 g miltų
  • 120 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 80 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį
  • Baziliko lapelių puošti
 

Gaminimas

 

Sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės. Įdėti druskos ir vanilės. Tešlą išplakti su kiaušinių tryniais. Su kepimo milteliais sumaišyti miltus ir pamažu maišant supilti į tešlą kartu su pienu. Uogas apvolioti šaukšte miltų ir suberti į masę. Kiaušinių baltymus su cukrumi (50 g) išplakti iki standžių putų. Viską sumaišyti. Tešlą tolygiai dėti į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais išteptą indą ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Viršų pabarstyti cukrumi ir kepti apie 50 minučių. Papuošti baziliko lapeliu.

 

100 g apie 236 kcal

Paruošimo laikas: 1 val. 30 min

8 porcijos

Spausdinti