Gegužės 13-toji grilio mėgėjams ir gero maisto fanatikams nuo šiol bus įsimintina data – saulėtą sekmadienio popietę Vilniuje, poilsio komplekse „Vilnius Grand Resort“ įvyko rekordinio dydžio renginys – „Kamado Bono“ atstovų inicijuotas grilininkų suvažiavimas subūrė didelę, glaudžiai bendraujančią ir aktyvią grilio mėgėjų bendruomenę „Lithuania Grilling and Smoking“, kuri susikūrė… socialiniuose tinkluose. Renginyje dalyvavo kone 2 tūkstančiai griliams neabejingų žmonių – tokio masto grilio mėgėjų renginio Lietuvoje dar nėra buvę.

 

013 (Small)

 

 

Renginio metu vyko išskirtinė barbekiu stovykla, įdomios ir įtraukiančios paskaitos apie įvairių patiekalų gamybą ant grilio, grupės narių apdovanojimai, mažųjų kulinarinės pamokėlės ir kitos įtraukiančios pramogos, smagūs konkursai, TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ filmavimas, Naglis Šulija dalinosi ne tik orų, bet ir astrologinėmis prognozėmis specialiai grilio fanatikams. Gerą nuotaiką užtikrino šmaikštus Vitalijaus Cololo ir ValdioBurnio vedėjų duetas ir gyva muzika: legendinės grupės BIX bei „Išjunk šviesą“ neleido renginio svečiams sėdėti vietoje.

 

028 (Small)

 

Renginyje ant grilių pagaminto maisto mastai atėmė žadą. „Kamado Bono“ direktorius, feisbuko grupės „Lithuania Grilling and Smoking“ įkūrėjas Tomas Petryla atskleidė, kuo buvo vaišinami šventės svečiai.

 

039 (Small)

 

„Susirinkusiems buvo patiekta 600 kiaulienos šoninės ir šonkaulių porcijų, 350 sultingų mėsainių, 100 kebabų ant iešmo, 200 brandintos jautienos krūtininės ir didkepsnio porcijų, 200 tortilijų su plėšyta kiauliena bananų lapuose, 200 austrių, 100 porcijų plovo. Ant iešmų griliuose čirškinosi net trys avinai“ , – įspūdingus skaičius atskleidė T. Petryla.

 

051 (Small)

 

Ir tai dar ne viskas! „Renginyje savo knygą „BBQ užrašai“ pristatęs griliaus virtuozas Kristupas Krivickas bedalindamas autografus sugebėjo patiekti net 200 porcijų savo legendinės KK vištienos, o štai iškart po laidos „Virtuvės istorijos“ filmavimo jos vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė ant griliaus iškepė net 400 keksiukų, kuriais džiaugėsi tikrai ne tik vaikai“ , – T. Petrylai paantrino jo bendramintis, „Kamado Bono“ pardavimų vadovas, užkietėjęs grilintojas Vadimas Amosovas.

 

073 (Small)

 

Pirmasis grilio mėgėjų gyvas susitikimas dalyviams paliko neišdildomus įspūdžius: barbekiu stovykloje visi turėjo progą ne tik kepti ir ragauti, bet ir susipažinti su savo srities profesionalais: griliams užgesti neleido „Barbekiu Meisteriai“, profesionalūs grilio šefai Simonas Bieliajevas, Kristupas Krivickas bei Visvaldas Grinius, avienos augintojas Ramzan Dhigit, plovo meistras Pavel Kolesnik, kokybiškos mėsos specialistas Gediminas Kasiliauskas bei kulinarė Ilona Juciūtė-Čibirkienė.

 

030 (Small)

 

Beveik prieš keturis metus į Lietuvos rinką atkeliavusios „Kamado Bono“ kepsninės šiandien grilio mėgėjų ir profesionalų yra laikomos svarbia kulinarinės revoliucijos dalimi. „Kamado Bono“ kepsninių atstovai Lietuvoje itin aktyviai vysto grilinimo kultūrą, o prieš metus jų sukurta feisbuko grupė „Lithuania Grilling and Smoking“, kur grilintojai kasdien dalinasi šimtais receptų ir patarimų, jau turi gerokai virš 12 000 narių. Kadangi grupėje bendraujama itin aktyviai ir noriai, jos įkūrėjai sumanė visus sukviesti į rekordinį grupės susitikimą.

 

042 (Small)

 

„Anksčiau feisbuke buvo keletas panašių nedidelių koncentruotų grupių, dažniausiai po 300-400 narių. Nemažą dalį jų sudarė virtuvės profesionalai. Šią grupę sumanėme sukurti tam, kad palengvintume žmonių komunikaciją, įvairių klausimų sprendimą, be abejo, visi dalinasi receptais, įkvėpimu“, – apie grupės susikūrimą pasakojo grupės įkūrėjas T.Petryla.

 

063 (Small)

 

T. Petryla kalbėjo, kad būtent internete aktyviai veikianti grupės bendruomenė paskatino surengti jos susitikimą realybėje. „Mūsų grupėje visi yra draugiški, labai daug bendrauja. Pažįstamų ratas vis plėtėsi, tad natūraliai atsirado poreikis visiems susipažinti gyvai. Mes jau faktiškai kaip gyva bendruomenė, kaip šeima. Tokio masto grilio mėgėjų susitikimo net Baltijos šalyse nesame girdėję“, – pasakojo T. Petryla.

 

064 (Small)

 

Tomo bendramintis V. Amosovas neslepia – gera matyti, kokius rezultatus duoda ši veikla. „Neslėpsiu, jaučiamės stipriai prisidėję prie to, kad grilinimo kultūra pakilo į pakankamai aukštą lygį. Žmonės pradėjo labiau vertinti teisingai paruoštą maistą, galbūt net labiau pradėjo gilinti savo kulinarines žinias, išaugo kokybiškų produktų poreikis“, – dėstė V. Amosovas.

 

087 (Small)

 

Vietoje nestovintys ir vis naujų veiklų besiimantys „Kamado Bono“ atstovai patvirtino, kad idėjos nesibaigė ir laukia dideli planai. „Planuose yra nemažai avantiūrų, kelios greitu metu pasirodys, bet kol kas palikime paslaptyje, norime visus nustebinti“, – šypsodamasis teigė V. Amosovas.

 

090 (Small) 095 (Small)

 

Nuotraukos (autorystė priklauso organizatoriams)