Makaronų apkepas su lašiša yra idealus pasirinkimas sotiems ir skaniems savaitgalio pietums. Apkepą geriausia kepti iš kietųjų grūdų miltų makaronų – bus sveikesnis. Petražoles galima keisti krapais, kalendromis, bazilikais. Patiekalą galima paskaninti Provanso žolelių mišiniu.

 

apkepas

  • 250 g makaronų
  • 250 g lašišų filė
  • 50 g parmezano
  • 100 g mocarelos
  • Svogūnų laiškų pagal skonį
  • Petražolių pagal skonį
  • Šaukštas sojų padažo
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Įkaitinti orkaitę iki 200°. Makaronus paruošti, kai nurodyta instrukcijoje ant pakelio. Nupilti vandenį ir sudėti smulkintus svogūnų laiškus, alyvuogių aliejų, tarkuotą parmezaną, druską ir pipirus ir išmaišyti. Supjaustyti lašišos filė, apšlakstyti sojų padažu ir palikti marinuotis 15 minučių. Sutarkuoti mocarelą, petražoles smulkiai supjaustyti. Į riebalais išteptą kepimo formą sudėti makaranus, marinuotą lašišą, petražoles, pabarstyti petražolėmis ir kepti orkaitėje 20 – 25 minutes.

 

2 porcijų

100 g apie 372 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti