• 150 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 50 g kakavos miltelių
  • Žiupsnelis kepimo miltelių
  • Šaukštelis druskos
  • Šaukštelis tirpios kavos
  • 220 g sviesto

Kremui:

  • 80 g riebios grietinėlės
  • 200 g baltojo šokolado
 

Gaminimas

Kremas: grietinėlę kaitinti beveik iki virimo ant vidutinės ugnies. Nukelti nuo ugnies, suberti gabalėliais sulaužytą šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Kremą supilti į dubenėlį ir atvėsusį dėti į šaldytuvą 30–60 min., kol sustings.

Tešla: sumaišyti cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą. Sudėti gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir užminkyti tešlą. Dalį išminkytos tešlos kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki maždaug 0,3 cm storio. Apvalia formele išspausti 5–6 cm skersmens apskritimus. Juos dėti ant kepimo popieriumi iškloto kepimo indo. Kepti 12–15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 150–170 ºC temperatūros.

Iškeptus sausainius išimti iš orkaitės ir palaukti, kol atvėsi. Iš šaldytuvo išimtą kremą išmaišyti. Ant kiekvieno sausainio dėti po šaukštelį kremo, ant viršaus uždėti kitą sausainį ir lengvai prispausti.



Spausdinti