Ryškios ir gaivios salotos su konservuotais ananasais yra tokios universalios, kad tinka tiek ant šventinio, tiek ant kasdieninio stalo. Šių mišrainių variantų yra nesuskaičiuojama daugybė: mėsos mėgėjai jas gali gardinti mėgstamos rūšies mėsa, jūros gėrybių – krevetėmis ir kalmarais, o vegetarai gali pasigaminti lengvas vaisių salotas. Ruošiant salotas nereikia bijoti improvizuoti, dėti produktų tik tiek, kiek nurodyta recepte. Kartais galima kai kuriuos produktus pakeisti kitais arba pridėti papildomų. Tegul liejasi fantazija!

 

salotos

  • 400 g konservuotų ananasų
  • 200 g kukurūzų
  • 200 g virtos vištienos arba kumpio
  • Raudona paprika
  • 50 g svogūnų laiškų
  • Majonezo pagal skonį

 

Gaminimas

 

Ananasus ir virtą vištieną (kumpį) smulkiai supjaustyti ir sudėti į salotinę. Supjaustyti svogūnų laiškus. Išimti sėklas ir paprikos, supjaustyti vidutiniais arba mažais kubeliais. Sudėti kukurūzus. Sumaišyti su majonezu.

 

Patarimas: jeigu norima aštresnio skonio salotų, galima įdėti šiek tiek tarkuoto, pikantiško skonio sūrio ar kelių rūšių sūrio.

 

100 g apie 119 kcal

Paruošimo laikas: 15 min

4 porcijos

Spausdinti