Lengvos, aromatingos salotos iš šviežių uogų ir su avokadu – tai viskas, ko reikia romantiškai šiltą vasaros vakarą organizuojamai vakarienei. Paruošti šį patiekalą labai lengva! Prisivalgyti daug ir sunkaus maisto per romantišką pasimatymą nesveika ir nerekomenduojama, nes tada gali nebūti smagaus vakaro pratęsimo!

 

salotos

Šios salotos yra labai paprastos ir greitai paruošiamos, ir yra neįprasto, pikantiško skonio. Dėti druskos į šias salotas nebūtina, bet malti juodieji pipirai sukurs neįprastą kontrastą tarp saldžių vasaros uogų ir aitrių prieskonių.

 

 

Uogų ir avokadų salotos

 

  • 100 g braškių
  • 100 g aviečių
  • 50 g gervuogių
  • 50 g šilauogių
  • Avokadas
  • 150 g įvairių salotų lapų
  • 50 g gražgarsčių
  • Bet kokių daigų pagal skonį
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šaukštelis medaus
  • Šaukštelis balzaminio acto
  • Maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Avokadą nulupti, išimti kauliuką ir supjaustyti minkštimą. Plonai supjaustyti braškes, kitas uogas tik nuplauti ir nusausinti. Alyvuogių aliejų sumaišyti su medumi ir balzaminiu actu. Į lėkštes dėti salotų, avokado, braškių, aviečių, gervuogių ir šilauogių. Pagardinti juodaisiais pipirais. Uždėti gražgarsčių lapelių, aplieti padažu ir papuošti daigais.

 

2 porcijų

100 g apie 125 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

Spausdinti