Sunku įsivaizduoti gerą iškylą be mėsos, keptos ant iešmų ar kepsninėse. Tradiciškai su lauke kepta mėsa patiekiama ryžių. Tačiau ryžiai nebūtinai turi būti įprasti ir nuobodūs. Nustebinkite artimuosius naujais deriniais.

 

Ryžiai su kiaušiniu

 
  • 300 g ryžių
  • 2 kiaušiniai
  • Ryšelis svogūnų laiškų
  • 2 šaukštai sezamo aliejaus
  • Druskos ir maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje. Kiaušinius išplakti. Tada ryžius pakepinti keptuvėje su aliejumi, ant viršaus užpilti plaktus kiaušinius ir išmaišyti. Kai kiaušiniai iškeps, užbarstyti smulkiai supjaustytų svogūno laiškų.

 

100 g apie 170 kcal

 

Ryžiai su pomidorais

 
  • 300 g ryžių
  • 2 pomidorai
  • Svogūnas
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje. Svogūną pakepinti keptuvėje, kol taps permatomas. Sudėti pomidorus ir šiek tiek pakepinti. Paskui sumaišyti su ryžiais.

 

100 g apie 135 kcal

 

Ryžiai su morkomis

 
  • 300 g ryžių
  • 2 morkos
  • Svogūnas
  • Šaukštelis cukraus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje. Svogūną pakepinti keptuvėje, sudėti tarkuotas morkas ir kepinti, kol suminkštės. Sumaišyti su cukrumi. Ryžius sumaišyti su kepintomis morkomis.

 

100 g apie 141 kcal

Spausdinti