Patisonas – gana reta rudeniška daržovė, savo forma primenanti skraidančią lėkštę ar pyragą. Šios daržovės – tai dar viena paprastųjų moliūgų atmaina. Dažniausiai patisonai konservuojami, taip pat jų dedama į įvairius troškinius, apkepus. Neįprastos formos daržovės gali būti įdaromos mėsiškais arba vegetariškais įdarais.

 

  • 400 g brokolinių kopūstų
  • 400 g žiedinių kopūstų
  • 5 pomidorai
  • Patisonas
  • 200 g kumpio
  • 300 ml pieno
  • 4 kiaušiniai
  • 100 g parmezano
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, muškato, baziliko pagal skonį

Gaminimas

 

Brokolinius ir žiedinius kopūstus supjaustyti žiedynais ir 3 – 4 minutes apvirti pasūdytame vandenyje. Kumpį taip pat supjaustyti ir šiek pakepinti. Į kepimo indą sudėti brokolinius ir žiedinius kopūstus bei kumpį. Patisoną ir pomidorus supjaustyti griežinėliais. Kiaušinius lengvai išplakti su pienu ir prieskoniais. Daržoves užpilti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti tarkuotu parmezano sūriu. Įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje kepti 30 – 40 minučių.

 

100 g apie 168 kcal

Spausdinti