Baigiantis žiemai neretai nusilpsta imunitetas, trūksta vitaminų ir mineralinių medžiagų. Kol vietinių pavasarinių žalumynų dar nėra, jėgų gali suteikti aromatingasis rozmarinas. Ši prieskoninė žolelė palaiko stiprią imuninę sistemą, gerina kraujotaką, smegenų veiklą ir virškinimą.

 

Pastarnokų, morkų ir rozmarinų troškinys

 
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 morkos
  • 4 pastarnokai
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštai sviesto
  • Šaukštas rozmarino
  • 1,5 šaukšto medaus

Gaminimas

 

Ant vidutinės ugnies keptuvėje pakaitinti aliejų. Sudėti supjaustytas morkas ir pastarnokus. Pabarstyti druska ir pipirais. Kepti apie 12 minučių, kol daržovių krašteliai šiek tiek paruduos. Prie daržovių sudėti sviestą, medų ir rozmarinus. Pakepinti apie 5 minutes, kol sviestas ir medus išsilydys.