Idealus pasimatymas prasideda nuo valgymo dviese. Ragavimas naujų, įdomių, egzotiškų skonių – tai patirtis, kuri suartina ir gali suteikti naujų potyrių, paskatinti daugiau kalbėtis ir net gali sužadinti aistrą. Štai kodėl nereikėtų nuvertinti romantiškų vakarienių svarbos geriems poros santykiams. Valentino dienos vakarienė neatsiejama nuo patiekalų su pripažintais afrodiziakais: jūrų gėrybėmis, braškėmis, migdolais. Žinoma, pirmiausiai reikėtų įsitikinti, kad nei jūs, nei jūsų antroji pusė nėra alergiški kokioms nors patiekalų sudedamosioms dalims!

 

vakariene

Troškintos jūros gėrybės grietinėlės padaže

 

  • 500 g šaldyto jūros gėrybių rinkinio (kalmarai, midijos, aštuonkojai, krevetės)
  • 150 ml grietinėlės
  • Svogūnas
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Jūros druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Atšildytas jūros gėrybes sumaišyti su druska ir sojų padažu ir palikti pastovėti 30 min. Supjaustytus svogūnus ir česnakus pakepinti alyvuogių aliejuje. Į kepintus svogūnus ir česnakus supilti grietinėlę, šiek tiek sojų padažo, pipirų. Viską patroškinti 5 min. Atskirai pakepinti jūros gėrybes, užpilti padažu ir patroškinti dar 2 – 3 min. Galima patiekti žalumynais.

 

2 – 3 porcijų

100 g apie 189 kcal

Paruošimo laikas: apie 50 min

 

Salotos su gorgonzolos sūriu, braškėmis ir obuoliais

 

  • 250 g braškių
  • Obuolys
  • 100 g gorgonzolos sūriu
  • 125 g jaunų špinatų lapelių
  • 30 – 40 g graikinių riešutų
  • Alyvuogių aliejaus pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Petražolių puošti

 

Gaminimas

 

Plonai supjaustyti obuolį, išimti sėklas. Sūrį supjaustyti kubeliais, braškes perpjauti per pusę. Sudėti špinatų lapus į lėkštes, sudėti obuolių griežinėlius, braškes, gorgonzolą, atsargiai pamaišyti, užberti kapotų riešutų ir petražolių, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir patiekti.

 

2 porcijų

100 g apie 129 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

 

Pyragas su migdolais ir džiovintomis slyvomis

 

  • 110 g miltų
  • 220 g migdolų
  • 150 g džiovintų slyvų
  • 120 g sviesto
  • 65 g cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • Miltelio cukraus puošti

 

Gaminimas

 

Migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu ir palaikyti jame 3 min. Tada nulupti žieveles ir nusausinti su popieriniu rankšluosčiu. Migdolus sudėti į elektrinį trintuvą ir sutrinti, kol gausis miltai. Orkaitę įkaitinti iki 175°. Kepimo formą patepti riebalais. Supjaustyti džiovintas slyvas. Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purios masės. Po vieną, nenustojant maišyti tešlą, įmušti kiaušinius. Sudėti migdolų miltus, išmaišyti, sudėti kvietinius miltus ir dar kartą gerai išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo formą. Ant viršaus sudėti džiovintas slyvas. Kepti orkaitėje 45 – 50 min. Patiekti, kai atvės, apibarstytą milteliniu cukrumi.

 

6 – 8 porcijų

100 g apie 307 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti