• 250 g varškės
  • 250 ml pieno
  • Citrina
  • 1–2 šaukštai cukraus pudros
  • 200 g šaldytų aviečių
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g krakmolo
  • 100 g miltų
  • 3 šaukštai maltų riešutų
  • 3 šaukštai cukraus
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus kepti

Gaminimas

Sumaišyti varškę su 2 šaukštais pieno. Citriną nuplauti, sutarkuoti žievelę ir įdėti į varškę. Išspausti citrinos sultis ir sumaišyti su varškės mase. Pabarstyti cukraus pudra. Atšildyti avietes. Atskirai išplakti baltymus. Užmaišyti tešlą iš krakmolo, miltų, riešutų, trynių, druskos ir 200 ml pieno. Į tešlą atsargiai įmaišyti plaktus baltymus. Iškepti mažus blynelius. Pusę blynelių aptepti varške, ant viršaus paskirstyti avietes ir uždengti likusiais blyneliais.



Spausdinti