Statistika skelbia, kad šiltuoju metų laiku, ypač apie vasaros vidurį, gimsta daugiausiai vaikų. Taigi, šiuo metu surengiama ir daugiausiai vaikų švenčių. Svarstote, ką paruošti vaikų gimtadieniams ar kitoms šventėms, kad būtų ir skanu, ir gražiai atrodytų, ir gana sveika, ir geriausia, kad nereikėtų gaišti daug laiko virtuvėje? Kelios naujos idėjos tikrai nepamaišys!

 

vaikai

Varškės tortas su avietėmis

 

  • 300 g aviečių (+ puošti)
  • 300 g tepamo varškės sūrio
  • 300 g riebios varškės
  • 400 ml plaktos grietinėlės
  • 200 g miltelinio cukraus
  • Apelsino sultys ir žievelė
  • 10 g želatinos

Biskvitui:

  • 3 dideli kiaušiniai
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 70 g miltų

 

Gaminimas

 

Paruošti biskvitą. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Atskirti baltymus nuo trynių. Trynius išsukti su puse miltelinio cukraus iki baltumo. Baltymus išplakti iki standžių putų. Toliau plakant pamažu supilti likusį miltelinį cukrų, po to miltus. Atsargiai sumaišyti su trynių mase. Turi gautis lengva, vientisa masė. Sudėti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti, kol taps auksinės spalvos, apie 12 minučių. Palikti atvėsti ant grotelių. Ant viršaus užpilti želatiną, ištirpintą mišinyje iš apelsinų sulčių, 80 ml vandens. Želatiną prieš pilant ant biskvito užvirinti, kad visiškai ištirptų ir atvėsinti. Avietes sutrinti su cukrumi. Jeigu nenorite, kad būtų kauliukų, masę nukošti per marlę. Įdėti tarkuotos apelsino žievelės. Varškės sūrį pertrinti per sietelį, elektriniu plaktuvu sumaišyti su varške. Pusę grietinėlės išplakti iki standžių putų. Varškę sumaišyti su trintomis avietėmis, po to su plakta grietinėle. Išimti biskvitą iš formos, uždėti varškės įdarą, palyginti kraštus ir dėti į šaldytuvą 6 valandoms. Papuošti likusia plakta grietinėle bei šviežiomis avietėmis.

 

8 porcijų

100 g apie 260 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Vaisių vėrinukai su jogurtiniu padažu

 

  • 2 bananai
  • 2 kekės vynuogių
  • 250 g ananaso
  • 250 g meliono
  • Tiršto, kreminio jogurto pagal skonį
  • Medinių pagaliukų

 

Gaminimas

 

Vaisius nuplauti, pašalinti sėklas ir, jei reikia, žievelę. Supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais ir suverti ant medinių pagaliukų. Patiekti su mėgstamo skonio tirštu jogurtu.

 

4 porcijų

100 g apie 142 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

 

Kumpio ir sūrio sumuštinukai

 

  • 6 riekelės baltos sumuštinių duonos
  • 50 g špinatų lapų
  • 190 g virto kumpio
  • 4 griežinėliai sūrio
  • 2 kiaušiniai
  • 50 ml neriebaus majonezo

 

Gaminimas

 

Kietai išvirti kiaušinius. Duonos riekeles paskrudinti. Aptepti dvi riekeles majonezu. Plonai supjaustyti kiaušinius ir dėti ant majonezo. Tada kelis griežinėlius sūrio. Uždėti kitą riekelę duonos, ant viršaus kumpio ir špinatų. Uždengti vėl duonos riekele. Supjaustyti trikampiais ir sutvirtinti mediniu pagaliuku. Sumuštinius sudėti ant nelimpančio kepimo popieriaus ir patiekti.

 

4 porcijų

100 g apie 324 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

Spausdinti