Gal pietums ar vakarienei nesaldaus pyrago? Nieko nuostabaus, kad tokie pyragai yra labai mėgstami – jiems nereikia daug sudedamųjų dalių, galima sunaudoti vakarykščius daržovių likučius ir pamaitinti visą šeimą. Niekada nekepėte nesaldaus pyrago? Pabandykite kepti pagal šį receptą – pirštus apsilaižysite!

 

pyragas

  • 400 g starkio filė
  • 350 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 350 g kopūstų
  • 2 kiaušiniai
  • 3 skiltelės česnako
  • 40 g sviesto
  • 40 g krapų
  • 10 g kuminų sėklų
  • 40 ml pomidorų marinato
  • 30 ml pieno
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir įkaitinti. Sudėti smulkiai supjaustytą kopūstą, svogūnus, česnakus. Paskaninti druska ir pipirais ir kepti, kol kopūstai suminkštės. Kuminų sėklas patrinti delne ir sudėti į keptuvės dugną, kad geriau atsiskleistų jų aromatas. Įpilti marinato iš konservuotų pomidorų ir sviesto. Viską gerai išmaišyti. Išvynioti tešlą ir pusę jos patiesti ant kepimo indo, iškloto kepimo popieriumi. Sudėti nuvalytos ir išdarinėtos žuvies gabalėlius. Paskaninti druska ir pipirais. Kiaušinius paplakti iš užpilti ant žuvies. Troškintus kopūstus sumaišyti su smulkintais krapais ir tolygiai paskirstyti ant žuvies. Užkloti likusiu sluoksniuotos tešlos lakštu. Kraštus sudrėkinti pienu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°, 40 minučių.

 

6 – 8 porcijų

100 g apie 225 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti