• 500 g jautienos nugarinės
  • 50 g aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 4 pomidorai
  • 170 g konservuotų grybų
  • 300 g grietinėlės
  • Aitrioji paprika
  • Šaukštelis Provanso žolelių mišinio
  • Žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimas

Jautieną supjaustyti kubeliais, pagardinti druska, pipirais ir pakepinti iš visų pusių aliejuje. Svogūnus supjaustyti kubeliais, pomidorus nulupti ir susmulkinti. Mėsą išimti, suberti svogūnus, pomidorus ir kepti apie 5 min. Grybus sumaišyti su grietinėle, pagardinti druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Papriką susmulkinti ir kartu su grybais suberti į kepintus svogūnus. Viską gerai išmaišyti. Kepti ant silpnos ugnies nuolat maišant apie 10 min. Tuomet sudėti jautieną ir troškinti apie 5 min.



Spausdinti