Šis bulvių apkepas – klasikinis patiekalas prancūzų virtuvėje: bulvės yra labai plonai supjaustomos, sudedamos sluoksniais, aptepama sviestu ir kepama orkaitėje. Iškepęs bulvių apkepas išsiskiria gražiu raštu iš bulvių griežinėlių.

 

bulves

  • 1,2 – 1,3 kg bulvių (5 – 6 didelės bulvės)
  • 110 g sviesto
  • 3 valgomieji svogūnėliai arba laiškinių svogūnų baltoji dalis
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Petražolių puošti

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 215°. Sviestą išlydyti ir perpilti per marlę, kavos filtrą arba popierinį rankšluostį. Valgomuosius svogūnėlius arba laiškinių svogūnų baltąją dalį supjaustyti labai plonai. Bulves nuplauti, nuskusti ir taip pat labai plonai supjaustyti (maždaug 1 – 2 mm storio griežinėliais). Kepimo formą ištepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi. Dėti sluoksnį bulvių. Paskaninti druska, pipirais, aptepti sviestu. Užberti pjaustytų svogūnų. Vėl dėti bulves. Kiekvieną sluoksnį šiek tiek pabarstyti druska, pipirais ir patepti sviestu. Kepti įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Iškepusį apkeptą pabarstyti smulkintomis, šviežiomis petražolėmis. Galima patiekti vieną, su mėsišku patiekalu ir daržovių salotomis.

 

6 – 8 porcijų

100 g apie 132 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti