• 3 šaukštai mielių
  • Šaukštas cukraus
  • 3 stiklinės natūralaus jogurto
  • 7 stiklinės miltų
  • 2,5 stiklinės vandens
  • Šaukštelis druskos
  • Aliejaus kepti

Gaminimas

Vandenį šiek tiek pakaitinti ant silpnos ugnies, sudėti mieles, įpilti jogurtą ir suberti cukrų. Viską gerai išmaišyti. Į gautą masę suberti miltus, druską ir išminkyti. Tešlą dėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir palikti apie valandą, kad pakiltų. Tuomet iš tešlos formuoti norimos formos duonos kepaliuką arba kelias mažesnes bandeles, aptepti aliejumi ir dėti į riebalais išteptą kepimo indą. Palikti pastovėti dar valandą. Kepti apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.

 

Spausdinti