Gurmanai jau seniai atrado pikantišką kaparėlių skonį, tačiau šie prieskoniniai vaisiai dar tik pradeda įsitvirtinti lietuviškoje rinkoje. Ne visiems patinka įmantrus jų skonis, tačiau prisiminkime laikus, kai tokios pat keistos atrodė alyvuogės. Turėjo praeiti nemažai metų, kol jas pamėgo didžioji dalis mūsų šalies gyventojų. Kas žino, galbūt taip pat bus ir su kaparėliais?

 

  • 4 saldžiosios paprikos (2 raudonos, 2 geltonos)
  • 10 juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • 4 česnako skiltelės
  • Pusės citrinos sultys
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas kaparėlių
  • Šviežių bazilikų lapelių puošti
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Prancūziško batono

Gaminimas

 

Saldžiąsias paprikas nuplauti, nusausinti ir kepti orkaitėje, kol suminkštės. Perpjauti išilgai į dvi dalis, nulupti ir išimti sėklas.

 

Dvejas česnako skilteles išspausti peiliu arba specialia spaudykle. Kitas dvi – smulkiai supjaustyti. Alyvuoges perpjauti pusiau. Sumaišyti kaparėlius, alyvuoges, česnaką su alyvuogių aliejumi, pusės citrinos sultimis, druska bei pipirais.

 

Paprikas supjaustyti juostelėmis, aplieti marinatu ir išmaišyti. Masę valandą palikti šaldytuve arba per naktį. Išimti iš šaldytuvo 30 – 40 minučių prieš valgant. Tepti ant paskrudintų prancūziško batono riekelių. Papuošti bazilikų lapeliais.

 

100 g apie 251 kcal

Paruošimo laikas: 1 val. 30 min

4 porcijos

Spausdinti