Ar vartojate šiuos tris superproduktus? Avokadai – tai puikus, mums labai reikalingų gerųjų riebalų šaltinis, padedantis išvengti nutukimo, diabeto širdies ir kraujagyslių, ir kitų ligų bei gyventi ilgiau. Kokosų aliejus liaupsinamas dėlto, kad saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, artrito, Alzheimerio, greitina medžiagų apykaitą ir gali padėti numesti svorio. Ispaninio šalavijo sėklos gerina odos būklę, lėtina organizmo senėjimo procesus, gerina virškinimą, širdies veiklą, suteikia energijos, net gali apsaugoti nuo vėžio. Tačiau vieni šie superproduktai nėra skanūs: iš jų būtina kažką gaminti, bet ką? Štai 3 idėjos, kurios privers patikėti, kad sveikas maistas gali būti skanus!

 

superproduktai

Įdarytos avokadų salotos

 

  • 2 avokadai
  • Didelė saldžioji paprika
  • 7 – 8 vyšniniai pomidorai
  • 4 svogūnų laiškai
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Avokadus nuplauti, nusausinti, perpjauti per pusę ir išimti kauliukus. Išskobti minkštimą ir jį supjaustyti. Minkštimą sumaišyti su supjaustytais pomidorais, paprikomis ir svogūnų laiškais. Salotas sumaišyti su aliejumi ir citrinų sultimis ir užpildyti įdaru avokadų žieveles.

 

2 porcijų

100 g apie 160 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

 

Sausainiai su kokosų aliejumi

 

  • 100 – 120 g kokosų aliejaus
  • 180 g miltų
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • Druskos pagal skonį
  • 100 g cukraus (galima rudojo)
  • Kiaušinis
  • 150 – 200 g šokolado

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Kokosų aliejų išsukti su cukrumi ir kiaušiniais. Sumaišyti su miltais, kepimo milteliais, soda, druska. Išsijoti ir supilti aliejų. Gerai išmaišyti. Šokoladą smulkiai sulaužyti ir sumaišyti su tešla. Su šaukštu tešlą dėti ant kepimo popieriaus. Kepti orkaitėje 8 – 10 minutes, kol įgaus gražų, auksinį atspalvį.

 

 

4 – 6 porcijų

100 g apie 307 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

 

Ispaninio šalavijo sėklų ir linų sėmenų pudingas

 

  • 200 ml avižų pieno
  • 4 šaukštai ispaninio šalavijų sėklų
  • Šaukštas linų sėmenų
  • Uogų arba vaisių pagal skonį

 

Gaminimas

 

Avižų pieną sumaišyti su ispaninio šalavijo sėklomis ir linų sėmenimis. Palikti pastovėti 30 minučių, reguliariai pamaišyti. Sėklos turi išbrinkti. Padėti į šaldytuvą. Rytą pudingas bus paruoštas. Jį papuošti sezoninėmis uogomis arba vaisių gabalėliais.

 

1 porcija

100 g apie 107 kcal

Paruošimo laikas: apie 7 val. 30 min

Spausdinti