Daugelis mėgsta lietuviškus vaisius ir daržoves. Tačiau žiemą sunku rasti šviežių vaisių ir daržovių, užaugintų mūsų šalyje. Tada juos galima keisti šaldytais ir konservuotais produktais. Konservuotų vaisių galiojimo trukmė gana ilga. Jie pigesni už šaldytus. Tačiau konservavimo metu žūsta kai kurie mikroelementai, pavyzdžiui, vitaminas C. Juose taip pat gali būti daug druskos, kurios vartojimą sveikatos specialistai rekomenduoja riboti. Tačiau šiaip tai gana naudingi produktai. Juos vertina ir mėgstantys gaminti: konservuotų vaisių dedama į pyragus, salotas, mėsos patiekalus, kompotus ir t. t.

 

Pyragas su konservuotais persikais

 

konservuoti vaisiai

  • 480 g konservuotų persikų
  • 200 g margarino arba sviesto
  • Kiaušinis
  • 300 g miltų
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 130 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • Druskos pagal skonį
  • Šaukštas citrinų sulčių
 

Gaminimas

 

Sijotus miltus sumaišyti su soda ir druska. Įdėti suminkštinto sviesto arba margarino ir sumaišyti su miltais, kad gautųsi tešlos trupiniais. Kiaušinį išplakti su cukrumi ir supilti į tešlą. Viską gerai išmaišyti. Išgriebti konservuotus persikus iš sirupo. Sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Tešlą padalyti į 3 lygias dalis ir suformuoti iš jų rutulius. Vieną rutulį 25 – 30 min padėti į šaldiklį. Likusią tešlą sudėti į riebalais išteptą kepimo indą, sudėti persikus ir viršų uždengti trupinine tešla iš šaldiklio. Orkaitę įkaitinti iki 180° ir kepti 30 – 40 minučių.

 

6 – 8 porcijų

100 g apie 254 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val.

 

Konservuotų kukurūzų puselės, įdarytos krevečių salotomis

 
  • 480 g konservuotų persikų
  • 2 kiaušiniai
  • Virta morka
  • 100 g tarkuoto sūrio
  • 100 g šaldytų krevečių
  • Šaukštas majonezo
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Krevetes sudėti į koštuvą ir užpilti verdančiu vandeniu. Po to išlukštenti. Kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir smulkiai supjaustyti. Morką smulkiai supjaustyti. Sudėti tarkuotą sūrį, kiaušinius ir krevetes. Sumaišyti su majonezu. Paskaninti druska ir pipirais. Konservuotų persikų puseles įdaryti krevečių salotomis.

 

8 porcijų

100 g apie 125 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

 

Vištienos filė su konservuotais ananasais ir kedrinėmis pinijomis

 
  • 800 g vištienos filė
  • 480 g konservuotų ananasų
  • 1 – 2 šaukštai sojų padažo
  • Kedrinių pinijų pagal skonį
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas

 

Vištienos filė supjaustyti ir trumpai apkepti. Po to toje pačioje keptuvėje paskrudinti kedrines pinijas ir sumaišyti su sojų padažo. Vėl sudėti vištieną ir sumaišyti su konservuotais ananasais ir sirupu. Pašildyti dar 5 minutes.

 

4 porcijų

100 g apie 118 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

Spausdinti