Daugelis mėgsta fotografuoti maistą telefonu. Žinant kelias gudrybes tokios fotografijos gali būti labai meniškos. Svarbiausia atsiminti, kad neužtenka tiesiog padėti lėkštės ant stalo: visų pirma reikia sukurti kompoziciją, rasti geriausią apšvietimą ir fotografavimo kampą.

 

patiekalai

12 trumpų patarimų, kaip fotografuoti maistą telefonu:

 

  • Fotografuoti maistą natūralioje šviesoje.

 

  • Atkreipti dėmesį į šešėlius. Stipri tiesioginė saulės šviesa meta sunkius, tamsius šešėlius ir sukuria labiau išsklaidytą šviesą, todėl vaizdas nuotraukoje atrodo švelnesnis. Norint išvengti šešėlių reikėtų maistą fotografuoti vietoje, kur šešėlių beveik nėra.

 

  • Naudoti natūralų foną. Fonas neturėtų būti labai netvarkingas arba spalvingas, kad neužgožtų pagrindinio nuotraukos objekto. Tamsesni maisto produktais geriau atrodo ant tamsaus fono, o šviesesni – ant šviesaus.

 

  • Apgalvoti spalvas. Naudoti panašius atspalvius. Šilti, žemiški atspalviai padeda sukurti harmoningą kompoziciją, primena komfortą, ramybę, namus. Kontrastingos spalvos padeda sukurti priešingą rezultatą: spalvos atrodo gyvos, dinamiškos, žiūrovo emocijos stimuliuojamos visai kitaip.

 

  • Fotografuoti iš geriausio kampo. Fotografuojant iš viršaus atkreipiamas dėmesys nuotraukoje į produktų formas, stalo įrankius ir kitus objektus. Iš šono geriau fotografuoti maistą, kur yra daug sluoksnių, tirštuosius kokteilius ar kitus gėrimus. Šonu geriau fotografuoti pyragus, duoną. Taip pat galima fotografuoti įstrižiniu kampu, tai padės sukurti 3D iliuziją.

 

  • Gražiai ir tvarkingai išdėlioti maistą, papuošimus.

 

  • Palikti kompozicijoje laisvos vietos. Pavyzdžiui, jeigu fotografuojate kremą dubenėlyje, nepuoškite jo viso su šviežiomis uogomis. Uogas papuošimui išdėliokite tik aplink vieną dubenėlio kraštą, kad matytųsi ir kas yra po jomis.

 

  • Dekoruoti foną. Pavyzdžiui, fone galima paberti prieskonių arba kitų ingredientų (uogų, vaisių gabalėlių, riešutų, šviežių žalumynų, šokolado gabalėlių), kurie buvo naudojami, gaminant patiekalą. Foną galima dekoruoti gėlių žiedais arba rudeniniais lapais, kaštonais, gilėmis. Parinkite tai, kas labiausiai tinka prie fotografuojamo maisto.

 

  • Kurti istoriją. Pagalvokite, kas tiktų prie šio patiekalo. Kokioje aplinkoje ir koks žmogus jį turėtų valgyti. Pavyzdžiui, lėkštė šviežių uogų gali derėti su puodeliu žaliosios arbatos ir meilės romanu. Ant medinės lentelės galima padėti kavos puodelį su lėkštele, sumuštinį su riešutų sviestu ir bananu, šalia lentelės gali būti matomas įjungtas nešiojamas kompiuteris ir atversta knyga.

 

  • Pridėti žmogiškąjį elementą. Dažniausiai maisto fotografijose tuo žmogiškuoju elementu tampa ranka, siekianti patiekalo arba verčianti knygos puslapius, kai netoliese vėsta puodelis garuojančio gėrimo.

 

  • Laikytis minimalizmo principų. Kartais geriau mažiau, negu daugiau.

 

  • Redaguodami nuotraukas paryškinkite spalvas.

 

Obuolių ir melionų trupininis pyragas

 

  • 4 dideli obuoliai
  • 3 šaukštai labai smulkaus cukraus
  • 240 g dribsnių, pakepintų su medumi
  • 200 g biskvito trupinių
  • 30 g miltų
  • 60 g rudojo cukraus
  • 0,25 šaukštelio malto cinamono
  • 5 šaukštai sviesto
  • Nedidelis melionas
  • 100 g uogų (gervuogių, aviečių arba šilauogių)
  • Citrina
  • Vanilinių ledų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Nuluptus ir supjaustytus obuolius su puse cukraus pavirti apie 10 min. arba kol obuoliai pradės minkštėti. Nusausinti obuolius ir palikti atvėsti. Dribsnius, pakepintus su medumi, sumaišyti su biskvito trupiniais, miltais, ruduoju cukrumi ir cinamonu. Sudėti supjaustytą, minkštą sviestą ir maišyti tešlą, kol jis pasidarys kaip trupiniai. Supjaustytą meliono minkštimą, uogas, citrinos sultis, likusį cukrų sudėti į obuolius. Vaisius sudėti ant tešlos trupinių ir kepti orkaitėje apie 30 min.

 

 

6 porcijos

100 g apie 293 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti