• 4 tigrinės krevetės su kiautais
  • 150 g midijų
  • 150 g kalmaro
  • 150 g baltos žuvies (oto, jūros ešerio)
  • 200 g trumpagrūdžių ryžių
  • 200 g pomidorų
  • 150 g pupų
  • Pusė citrinos
  • Svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • Ryšelis petražolių
  • 500 ml žuvies sultinio
  • 90 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 g sauso baltojo vyno
  • 2,1 g paprikos miltelių
  • 0,5 g šafrano
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

 

Išlukštenti krevetes. Keptuvėje įkaitinti 15 ml alyvuogių aliejaus ir šiek tiek apkepinti česnako skiltelę. Tada sudėti krevečių galvas ir uodegas, kepinti, kol pasidarys birios. Supilti sultinį ir virti ant lėtos ugnies apie 30 minučių. Paskui nukošti, įberti druskos.

 

Specialioje plokščiadugnėje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų ir sudėti supjaustytą žuvį. Kepinti, kol truputėlį parus. Tada išimti iš keptuvės. Į keptuvę sudėti svogūną ir česnaką, kepti kol suminkštės, suberti papriką ir dar šiek tiek pakepinti. Sudėti pomidorus, supilti vyną ir virinti 10 minučių. Sudėti žiedais supjaustytą kalmarą ir pupeles.

 

Supilti ryžius taip, kad jie tolygiai pasiskirstytų visoje keptuvėje. Įpilti 400 ml sultinio, suberti šafraną. Troškinti 10 minučių. Tada ant viršaus sudėti žuvį, išvalytas midijas ir krevetes. Jūros gėrybes įspausti į ryžius, tačiau nemaišyti. Kepti dar apie 8 minutes. Jeigu sultinys visiškai išgaruos, supilti likusį, bet paelija neturėtų būti per daug skysta.

 

Keptuvę uždengti folijos lakštu ir nukelti nuo viryklės. Palikti 10 minučių. Prieš patiekiant, paeliją papuošti smulkintomis petražolėmis ir citrinos griežinėliais.

 

100 g apie 160 kcal

Spausdinti