• 18 slyvinių pomidorų
  • 6 skiltelės česnako
  • Šaukštas džiovinto raudonėlio
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Pomidorus perpjauti per pusę ir išskobti didžiąją dalį sėklų. Vidų pabarstyti druska. Pomidorų puseles sudėti į kepimo formą taip, kad perpjauta vieta liestųsi su skarda. Džiovinti iki 60 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos, kol odelė pradės raukšlėtis. Tada pomidorus nuplauti ir nusausinti.

 

Išspausti česnako skilteles ir sumaišyti su raudonėliais bei juodaisiais pipirais. Prieskoniais pabarstyti prapjautas pomidorų puseles, sudėti į kepimo indą, kad prapjautos vietos būtų į viršų, pašlakstyti aliejumi. Pomidorus džiovinti tris valandas iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

 

Džiovintus pomidorus sudėti į sterilizuotus stiklainius, užpilti aliejumi ir gerai užsukti.

 

Džiovinti pomidorai tinka su sūriu, salotomis, kitais užkandžiais.

 

100 g apie 258 kcal

Spausdinti