Neretai kalėdinių dovanų paieška tampa vienu didžiausių iššūkių ruošiantis šventėms. Juk net ir labai gerai pažįstant žmogų, dažniausiai nebūna lengva nuspręsti, kokia dovana ne tik nudžiugintų akis, bet ir būtų naudinga, užuot nenaudojama gulėjusi giliausiame spintos kamputyje. Vienas iš universaliausių variantų, ką padėti po draugų ar artimųjų eglute – kokybiški ir mėgstami maisto produktai. Sakote nuobodu? Padovanokite savo pačių keptą pyragą. Trūksta laiko, o draugų daug? Kepkite amerikietiškąjį brownie iš miltinių mišinių – Jungtinėje Karalystėje jis toks populiarus, kad visi galvoja, jog būtent ši šalis ir yra jo gimtinė, tačiau Lietuvoje jis dar tik pradeda užkariauti visų širdis. Bet apie viską nuo pradžių. Siūlome Jums idėjas dovanoms, kurios yra praktiškos ir lengvai suasmeninamos. O laikas ruošiant jas taps daugiau pramoga nei rūpestis.

 

Šiluma arbatos puodelyje

 

Arbatos klasika

Naminė arbata

Greičiausiai sunku atrasti žmogų, kuris nemėgtų arbatos. O dėžutė mėgstamos, puikios kokybės arbatos – neprilygstama dovana. Ši sugesti praktiškai negali, o didelės jos pakuotės užteks tikrai ilgam. Pirkite arbatą, kurią brangus žmogus mėgsta ar parinkite tą, be kurios dienos neįsivaizduojate jūs, ir galbūt tai taps nauju mėgstamiausiu dovaną gavusiojo gėrimu. Jei norite įteikti įspūdingesnę dovaną, kartu su arbatžolėmis supakuokite ir porą elegantiškų puodukų, nedidelį arbatinuką ar stiklainėlį ekologiško medaus.

 

Šokoladinė nuotaika

 

Karšto šokolado rinkinys

 

Šokolado asorti

Šokolado gabalėlis

 

Prabangių šokoladinių saldainių ar tiesiog juodojo šokolado dėžutė – ne tik skani, bet ir stilinga dovana. Saldainių ar šokolado asorti žavioje dėžutėje nusišypsoti privers net ir tuos, kurie nėra dideli saldumynų gerbėjai. Juk kas gali būti geriau už ramią kavos pertraukėlę, pasaldintą brangaus žmogaus įteiktais saldėsiais… Dovanai paįvairinti galite kartu pridėti ir mielų ir nuotaiką pakeliančių sentencijų.

 

Gurmaniškas rinkinys

 

Gurmaniškas užkandis Gurmano džiaugsmas Gurmano rinkinys

 

Puiki dovana draugams, mėgstantiems savaitgalio vakarus leisti prie gurmaniškais užkandžiais nukrauto stalo – užtepėlių, paštetų, krekerių bei įvairių konservuotų gėrybių rinkinys. Pagalvokite, koks dėkingas jums bus dovaną gavęs žmogus, kai grįždamas namo žinos, jog jo jau laukia kruopščiai atrinktų delikatesų dėžė, o norint jais pasimėgauti, nereikės gaišti laiko ir parduotuvėje nagrinėti painių nematytų produktų etikečių. Jei norite išties prabangios dovanos, rinkinį papildykite dar ir stilinga serviravimo lėkšte bei krištolinių taurių rinkiniu.

 

Šokoladinis šokolado pyragas su šokoladu

 

Brownie pyragas

 

Ir tai visai ne sviestas sviestuotas, o saldumynų mėgėjai jums padėkos. Jei norite įteikti gabalėlį šventiškos šilumos, po eglute mylimiems žmonėms padėkite šokoladinį pyragą. Internete gausu įmantriausių receptų, tačiau prieš šventes mažiausiai norisi skirti laiko ieškant kažko įdomaus ir nebandyto. Populiarusis brownie šiandien Lietuvoje sutinkamas dažniausiai tik kavinėse, bet nesudėtingai galite tokį paruošti ir patys. Šis už Atlanto populiarus desertas jau spėjo užkariauti ir europiečių širdis, o jūsų draugams, mėgstantiems saldumynus, tai bus ne tik puiki dovana, bet ir atradimas, kurį vėliau galės  ruošti ir patys. Per valandą pagaminsite dovanas bent keturiems smaližiams draugams arba vienam super šokolado mylėtojui. Šiai dovanai Jums reikės:

 

 „Kauno Grūdų” miltinio mišinio šokoladiniam pyragui (brownie), 40 ml aliejaus ar tirpinto sviesto, 200 ml vandens, didelės saujos smulkių šokolado gabalėlių (pasirinktinai)

 

  • Supilkite miltų mišinį į dubenį, įpilkite 200 ml vandens ir 40 ml aliejaus ar tirpinto sviesto.
  • Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešla turėtų būti blynų tešlos konsistencijos.
  • Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą formą (naudokite 26 cm skersmens apvalią arba 26×16 cm. stačiakampę) ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite vidurinėje lentynoje 35 – 40 minučių, kol įkištas medinis pagaliukas neaplips skysta tešla.
  • Gautas kepinys turėtų būti drėgnas ir sunkus, o krašteliai traškūs, karamelizuoti.
  • Ypatingai skanu patiekti su ledais ar karštomis vyšniomis.