Obuolių pyragas yra vienas mėgstamiausių desertų visame pasaulyje. Receptų, kaip jį išsikepti, tikriausiai yra tiek pat, kiek gaminti mėgstančių žmonių. Įdomu, kad XIX a. obuolių ir kitų vaisių pyragai būdavo patiekiami per pusryčius kaimo darbininkams. Logikos tame yra, pyraguose gausu angliavandenių, kurios net ir šiandien mitybos specialistai rekomenduoja valgyti pirmoje dienos pusėje.

 

pyragas

  • 3 obuoliai
  • 200 g rikotos sūrio
  • 200 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 180 g cukraus
  • 70 g sviesto
  • Citrinos sultys
  • 16 g kepimo miltelių
  • Cinamono pagal skonį

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Obuolius nuplauti, nulupti, išimti sėklas. Du supjaustyti kubeliai, o vieną skiltelėmis (puošimui). Apšlakstyti obuolius citrinų sultimis. Kiaušinius išplakti ligi putų. Sudėti sviestą, rikotą ir gerai išmaišyti. Supilti sijotus miltus su kepimo miteliais ir išmaišyti. Sudėti kubeliais supjaustytus obuolius ir išmaišyti tešlą. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus sudėti skiltelėmis supjaustytą obuolį. Kepti orkaitėje 50 minučių.

 

12 porcijų

100 g apie 254 kcal

Paruošimo laikas: apie 75 min

Spausdinti