keksiukai

Dauguma žmonių savo vaikystės kvapu laiko obuolių pyrago su cinamonu aromatą. Obuoliniai keksiukai sužadins mielus prisiminimus, padės sukurti jaukią atmosferą namuose ir galbūt net padės sustiprinti ryšį su artimaisiais. Išsikepkite ir pasidalykite jais, ir stebėkite, kaip tarsi visas pasaulis tampa gražesnis ir nuoširdesnis!

  • Didelis obuolys
  • 350 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • 250 g cukraus
  • 120 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • Šaukštelis cinamono
  • Keksiukų formelės
 

Gaminimas

 

Obuolį nuplauti, nulupti žievelę, pašalinti sėklalizdį ir susmulkinti. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Lydytą sviestą sumaišyti su cukrumi. Tada įmušti kiaušinius ir dar kartą išmaišyti. Supilti miltų mišinį ir dar kartą gerai išmaišyti. Galiausiai atsargiai įmaišyti supjaustytus obuolius. Tešlą sudėlioti į keksiukų formeles, išlyginti ir apibarstyti cinamonu. Kepti apie 25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros.

 

100 g apie 340 kcal

3–4 žmonėms

Paruošimo laikas: apie 35 min

Spausdinti