Kai orai atšąla, norisi kažko aštraus ir sotaus, kad sušildytų. Tokiu atveju geriausias pasirinkimas – čili troškiniai. Pastarųjų receptų variacijų yra daugybė – kiekvieno skoniui. Tereikia bandyti ir atrasti mėgstamiausią!

 

cili

5 ingredientų čili troškinys

 

  • 450 g maltos jautienos arba kalakutienos
  • Nedidelis svogūnas
  • 400 g konservuotų pupelių
  • 2 šaukšteliai maltų aitriųjų paprikų
  • Tarkuoto sūrio, svogūnų laiškų, grietinės arba kalendrų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Mėsą išvirti arba apkepti. Pakepinti smulkintą svogūną. Sudėti virtą mėsą, pupeles, aitriąsias paprikas. Uždengti dangčiu ir troškinti ant vidutinės (lėtos) ugnies apie 10 minučių. Patiekti su pasirinktu priedu (tarkuotu sūriu, svogūnų laiškais, grietine arba kalendromis) ant viršaus.

 

4 porcijų

100 g apie 237 kcal

Paruošimo laikas: apie 50 min

 

Veganiškas čili troškinys

 

 

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 226 g tempė (fermentuotos sojos masės)
  • Didelis svogūnas
  • Raudona paprika
  • Saliero stiebas
  • 2 skiltelės česnako
  • 177 ml pomidorų padažo
  • 425 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 425 g konservuotų dėmėtųjų pupelių
  • 117 ml vandens
  • Šaukštelis kuminų
  • Šaukštelis druskos
  • 0,5 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų pagal skonį
  • 0,5 šaukštelio raudonų paprikų dribsnių
  • Laiškinių svogūnų pagal skonį

 

Gaminimas

 

Tempę sudėti į verdantį vandenį ir virti, kol šiek tiek paruduos (apie 5 min.). Sudėti supjaustytą svogūną, papriką, salierus, česnaką ir virti, kol daržovės suminkštės (apie 5 min.). Sudėti likusius ingredientus, sumažinti ugnį iki vidutinės ir troškinti, kol visos sudedamosios dalys sušils ir susimaišys skoniai (apie 15 min.). Papuošti smulkintais žalumynais.

 

4 porcijų

100 g apie 198 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

 

Čili troškinys su obuoliais

 

  • 500 g kiaulienos
  • 1 – 2 obuoliai
  • 1 – 2 svogūnai
  • Morka
  • 2 šaukštai miltų
  • 0,5 šaukštelio maltų, aitriųjų paprikų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Mėsą supjaustyti ir apkepti aliejuje. Sudėti supjaustytus svogūnus ir pakepinti. Sudėti supjaustytas morkas, pakepinti. Supilti miltus ir išmaišyti, kol neliks gumulėlių. Įpilti vandens, kad apsemtų. Įdėti aitriųjų paprikų. Troškinti, kol mėsa suminkštės (40 – 60 min.). Sudėti supjaustytus obuolius ir patroškinti dar 5 min.

 

4 porcijų

100 g apie 263 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti