Maltinukai – vienas elementariausių patiekalų, kuriuos moka paruošti bene kiekvienas. Tačiau jie nebūtinai gali būti iš mėsos. Gali būti ir iš daržovių.

 

maltinukai

Brokolių maltinukai

 

  • 500 g brokolinių kopūstų
  • 1 – 2 bulvės
  • 3 – 4 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • 90 g maltų duonos džiūvėsėlių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Bulves nulupti, išvirti ir sugrūsti, kad gautųsi košė. Brokolinių žiedynus atskirti ir apvirti 5 min. pasūdytame vandenyje ir sutrinti. Sumaišyti brokolius su bulvių koše, tarkuotu sūriu, 25 g džiūvėsėlių, kiaušiniais ir prieskoniais. Suformuoti maltinukus, apvolioti likusiuose duonos džiūvėsėliuose ir kepti orkaitėje apie 30 min.

 

4 porcijos

100 g apie 169 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Morkų maltinukai

 

  • 600 g morkų
  • 100 g kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

 

Morkas kruopščiai nuplauti, nuskusti ir sutarkuoti. Išplakti kiaušinius ir sumaišyti su morkomis. Tada sudėti miltus, druską, pipirus. Gerai sumaišyti ir palikti 20 min. pastovėti (morkos išskirs sultis ir taps minkštesnės). Tada suformuoti maltinukus, apvolioti miltuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje. Patiekti su grietine.

 

 

4 porcijos

100 g apie 157 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

Spausdinti