• Pusė kepaliuko nepjaustytos juodos duonos
  • 300 g varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai miltų
  • Šaukštas grietinės
  • 200 g aliejaus
  • Mėtų lapelių
  • Po žiupsnį kmynų, druskos
  • Šiek tiek vandens

Gaminimas

Į varškę įmušti du kiaušinius, įmaišyti susmulkintų mėtų, truputį druskos ir viską gerai išminkyti. Duonos puskepalį perpjauti išilgai, nupjauti plutą, išgramdyti minkštimą. Į išskaptuotą vidų sudėti varškės įdarą. Taip paruoštą duoną supjaustyti piršto storio riekelėmis, abi puses pavilgyti tešloje, paruoštoje iš 2 kiaušinių, miltų, vandens, šaukšto grietinės, ir abi puses apkepti įkaitintame aliejuje iki gražios rusvos spalvos. Iškeptus blynus apibarstyti kmynais.


Spausdinti