• 200 g sausainių
  • 75 g sviesto
  • 400 g tepamo varškės sūrio
  • 300 g maskarponės
  • 200 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 g šokoladinių žirnelių

Gaminimas

 

Sulaužyti sausainius. Puode ištirpdyti sviestą. Suberti sutrupintus sausainius ir išmaišyti. Masę tolygiai sukrėsti į pyrago formą ir atšaldyti šaldytuve.

 

Tepamą varškės sūrį ir maskarponę sudėti į plaktuvą ir plakti, kol masė bus vientisa. Maišant suberti miltelinį cukrų ir vanilės ekstraktą. Šokoladinius žirnelius sukapoti. Pusę jų įmaišyti į sūrio masę.

 

Ant sausainių tolygiai užtepti sūrio kremą. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve bent 4 valandoms. Prieš patiekiant pyragą apibarstyti likusiais kapotais šokoladiniais žirneliais. Atsargiai išimti iš pyrago formos ir supjaustyti gabalėliais.

 

100 g apie 315 kcal

Spausdinti