Ruduo turi vieną privalumą: šiuo metų laiku dera dideli, ryškiaspalviai moliūgai. Vėsiais rudens vakarais nėra nieko geriau nei gabalėlis šilto moliūgų pyrago su arbata…

 

  • 500 ml moliūgų tyrės
  • 200 g miltų
  • 160 g sutirštinto pieno
  • 150 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 5 šaukštai rudojo cukraus
  • 3 šaukštai vandens
  • Žiupsnelis cinamono, malto imbiero, muškato ir druskos

Gaminimas

 

Moliūgų tyrė: moliūgą perpjauti pusiau, išskobti sėklas, stambiai supjaustyti. Sudėti į puodą, įpilti šiek tiek vandens ir užvirinti. Paskui dar 30 minučių virti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Nukošti ir nulupti, kai atvės. Galiausiai moliūgą sutrinti.

 

Tešla: miltus sumaišyti su trupučiu druskos. Sviestą pirštais sutrupinti su miltais. Išplakti kiaušinio trynį su vandeniu ir pamažu (stebint, kad tešla nebūtų per skysta, ar per kieta) supilti į tešlą ir išminkyti. Tešlą 30 minučių padėti į šaldytuvą.

 

Ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuoti apskritimą, kurį įdėti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Tešlą viduryje šiek tiek paspausti ir suformuoti kraštelius.

 

Įdaras: moliūgų tyrę išplakti su sutirštintu pienu, plaktu kiaušiniu, cinamonu, muškatu, imbieru ir druska. Įdarą supilti ant pyrago tešlos. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

 

100 g apie 218 kcal

Spausdinti