Kodėl reikėtų valgyti daugiau moliūgų? Juose daug kalio ir vitamino A. Jie mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje ir stiprina širdį. Tai puikus dietinių skaidulų ir cinko šaltinis. Rekomenduojamas visiems, kurie nori turėti skaisčią odą. Be to, moliūgai gerina nuotaiką ir saugo nuo nemigos. Kiekvienas gali rasti priežasčių, kodėl būtent jiems reikėtų įtraukti šią didelę, oranžinės spalvos daržovę į dienos valgiaraštį!

 

Moliūgų apkepas su mėsa

 

moliūgų apkepas

  • 500 g moliūgų
  • 600 g maltos mėsos (jautienos ir kiaulienos)
  • Svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 4 pomidorai
  • 100 g sūrio
  • 30 – 40 g sviesto
  • 100 – 200 ml vištienos sultinio arba vandens
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Cukraus pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Moliūgą nuplauti, pašalinti sėklas ir žievę ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sumaišyti su druska ir pipirais. Sudėti į kepimo indą. Paruošti pomidorų padažą. Pomidorus supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti pomidorus, įberti druskos ir pipirų. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir virti apie 10 – 15 minučių, retkarčiais pamaišant. Nukelti nuo ugnies, kai padažas pradės tirštėti. Neleisti, kad išgaruotų visas skystis. Paskaninti cukrumi, druska ir pipirais ir išmaišyti. Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir pakepinti svogūną, kol suminkštės. Tada sudėti česnakus ir pakepinti dar minutę. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir maišant šakute pakepinti mėsą su prieskoniais. Po to sumaišyti su keptais svogūnais, česnakais ir pomidorų padažu. Supilti sultinį arba vandenį ir vėl išmaišyti. Tolygiai paskleisti mėsos įdarą ant moliūgų. Kepti orkaitėje 45 minutes. Likus 5 minutėms pabarstyti tarkuotu sūriu.

 

8 žmonėms

100 g apie 293 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti