Načios – tai meksikietiški užkandžiai, gaminami iš nedidelių tortilijos traškučių (dažniausiai gaminami iš kukurūzų, bet galima gaminti ir iš kvietinių miltų) su lydyto sūrio, mėsos, svogūnų, daržovių, pupelių padažu. Načios valgoma tortilijos traškučius mirkant į padažą. Puikiai tinka vakarėliams, jaukiems pasisėdėjimams su draugais ar šeimos nariais, kai norisi ko nors užkąsti žiūrint mėgstamą serialą ar filmą.

 

načios

Trijų sūrių načios su įvairiais priedais

 
  • 6 kvietinės arba kukurūzų miltų tortilijos
  • 100 g tarkuoto čederio
  • 100 g pusiau minkšto sūrio
  • 30 g rikotos
  • Grietinės pagal skonį
  • 350 g juodųjų pupelių
  • Juodųjų alyvuogių pagal skonį

Papildomi priedai:

  • Pomidoras
  • Avokadas
  • Šviežių kalendrų pagal skonį
  • Chalapos paprikos pagal skonį
  • Laiškinių svogūnų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Tortilijas supjaustyti į 8 lygias dalis ir pusę sudėti į kepimo indą. Ant traškučių dėti pusę tarkuoto čederio ir pusiau minkšto sūrio. Sudėti pusę juodųjų pupelių. Dėti antrą sluoksnį tortilijų traškučių, čederio, pusiau minkšto sūrio bei juodųjų pupelių. Kepti orkaitėje 10 – 15 minučių arba kol sūris išsilydys. Išimti iš orkaitės ir pabarstyti rikotos sūrio trupiniais. Ant viršaus dėti papildomų priedų: kubeliais supjaustytų pomidorų, juodųjų alyvuogių, griežinėliais supjaustyti avokado, smulkintų kalendrų, Chalapos paprikos, laiškinių svogūnų ir grietinės. Patiekti šiltą!

 

6 porcijų

100 g apie 306 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

Spausdinti