• 1 kg menkių arba jūrų lydekų filė
  • Stiklinė miltų
  • Aliejaus
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Marinatui

  • 100 ml acto
  • 100 ml pomidorų padažo
  • 3 morkos
  • Rūgštus obuolys
  • Petražolės šaknis
  • 3 svogūnai
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Stiklinė vandens
  • Žiupsnelis cinamono
  • 10 žirnelių karčiųjų pipirų
  • 2 žirneliai kvapiųjų pipirų
  • 3 laurų lapai
  • 4 gvazdikėliai
  • Keli petražolių lapeliai
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

Žuvį supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Juos apibarstyti druska, pipirais, apvolioti miltuose ir kepti aliejuje, kol gražiai apskrus. Atvėsinti.

Marinatui: petražolės šaknį, svogūnus susmulkinti, morkas ir obuolį stambiai sutarkuoti. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti morkas, petražolės šaknį, po kelių minučių suberti svogūnus, o kai jie taps skaidrūs, – ir obuolį. Uždegti ir viską troškinti 10–15 min. ant silpnos ugnies. Tada sukrėsti pomidorų padažą, suberti prieskonius ir troškinti dar 10 min. Supilti actą, vandenį, suberti smulkintus petražolių lapelius, užvirinti ir nukelti keptuvę nuo ugnies. Atšaldytą marinatą supilti ant žuvies ir 1–2 dienoms dėti į šaldytuvą.


Spausdinti