Tuoj laikai, kai baklažanai buvo egzotiška ir neįprasta daržovė, nuslinks į praeitį. Ko gero, neveltui, nes ši iš Indijos kilusi daržovė, išsiskiria subtiliu skoniu. Baklažanų odelėje kaupiasi vertingos mineralinės medžiagos, todėl jų nereikia lupti.

 

  • Baklažanas 
  • 250 g makaronų
  • 2 pomidorai
  • 2 skiltelės česnako
  • 50 g sūrio
  • 15 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Baklažaną supjaustyti plonomis riekelėmis. Pabarstyti druska, užpilti vandeniu. Palikti 20 minučių. Pomidorus įpjauti kryžmai ir užpilti verdančiu vandeniu. Tada nulupti ir supjaustyti. Sūrį sutarkuoti.

 

Baklažaną pakepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Sudėti pomidorus ir patroškinti apie 5 minutes. Sudėti smulkiai supjaustytą česnaką. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų, išmaišyti.

 

Išvirti makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Išvirusius makaronus sumaišyti su baklažanų padažu. Ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.

 

100 g apie 181 kcal

Spausdinti