Nors tikrojo pavasario dar teks palūkėti, tačiau pavasarinę nuotaiką net ir viduryje žiemos nesunkiai galima susikurti. Viskas priklauso nuo to, ką dedate į lėkštę. Nėra nieko pavasariškiau negu ką tik sudygę grūdų daigai. Daigai labai naudingi žiemos ir virusų nualintam organizmui, nes jie itin turtingi vitaminų ir kitų mikroelementų. Beje, reikėtų atsiminti, kad naudingiausi daigai būna 7 – 11 daiginimo dieną!

 

Bolivinių balandų kruopų, kiaušinių ir avokadų salotos

 

daigai

  • 45 g bolivinių balandų (kynvos) kruopų
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • Avokadas
  • Liucernos daigų pagal skonį
  • 2 šaukštai trupintos fetos
  • Migdolų pagal skonį
  • 120 ml vandens
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Kruopas užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės (apie 15 minučių). Po lygiai paskirstyti virtas kruopas dvejose lėkštėse. Sudėti riekelėmis supjaustytus kietais virtus kiaušinius. Paskaninti druska ir pipirais. Tada sudėti avokadų griežinėlius. Užberti feta, migdolais ir ant viršaus uždėti liucernos daigų.

 

2 porcijų

100 g apie 186 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

Spausdinti