Artėjančiu rudeniu kvepiantys kepti obuoliai su lazdyno riešutais… Prasideda rudens gardumynų sezonas…

 

  • 4 obuoliai 
  • Šaukštas kapotų riešutų
  • Šaukštas razinų
  • Šaukštas šviežių citrinos sulčių
  • Šaukštas medaus
  • 2 šaukštai sviesto

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kol orkaitė šyla, nuplauti obuolius, išpjauti sėklides ir aptepti citrinos sultimis. Obuolius prikimšti riešutais ir razinomis. Tada vaisius aptepti sviestu, sumaišytu su medumi. Sudėti į sviestu išteptą kepimo indą. Įpilti 5 šaukštus vandens, kad obuoliai neprisviltų. Kepti apie 30 minučių.

 

100 g apie 106 kcal

Spausdinti