Lietiniai – vieni universaliausių patiekalų. Jie gali būti sotūs, sveikuoliški ir net desertiniai. Kiekvienas gali rasti savo mėgstamiausių lietinių receptą. Svarbiausia kepant lietinius juos laiku apversti ir neprideginti!

 

Rausvi lietiniai su špinatais ir varške

 

lietiniai

  • 200 g miltų
  • Kiaušinis
  • 5 šaukštai pomidorų pastos
  • 2 – 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 300 ml šalto vandens
  • Druskos pagal skonį

Įdarui:

  • 200 g špinatų
  • 200 g varškės
  • Kiaušinis
  • 0,5 šaukštelio muskatų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Miltuose padaryti duobutę, įdėti druskos, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, vandenį, pomidorų pastą ir išplakti tešlą. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, pilti tešlą ir iš abiejų pusių kepti lietinius. Paruošti įdarą. Špinatus sumaišyti su varške ir paplaktu kiaušiniu. Paskaninti muskatais, druska ir pipirais. Įdaro dėti ant lietinių, tolygiai paskirstyti. Lietinius susukti ir kepti keptuvėje, kol gražiai apskrus. Galima patiekti su grietine arba natūraliu jogurtu.

 

4 – 6 porcijos

100 g apie 172 kcal

Paruošimo laikas: apie 35 min

 

Meksikietiški lietiniai

 
  • 120 g miltų
  • 80 ml vandens
  • 80 ml pieno
  • Kiaušinis
  • Šaukštas aliejaus

Įdarui:

  • 500 g maltos jautienos
  • 400 g konservuotų pupelių
  • Meksikietiškų prieskonių mišinio pagal skonį
 

Gaminimas

 

Miltuose padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, vandenį, pieną ir išplakti tešlą. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, pilti tešlą ir iš abiejų pusių kepti lietinius. Paruošti įdarą. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti maltą mėsą, sumaišyti su prieskoniais, sudėti konservuotas pupeles. Įdaro dėti ant lietinių, tolygiai paskirstyti. Lietinius susukti ir kepti keptuvėje, kol gražiai apskrus. Galima patiekti su salotomis arba daržovėmis.

 

4 – 6 porcijos

100 g apie 314 kcal

Paruošimo laikas: apie 35 min

 

Saldūs prancūziški lietiniai

 
  • 120 g miltų
  • 240 ml pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai tirpinto sviesto
  • Druskos pagal skonį
  • Vanilinio cukraus pagal skonį
  • Aliejaus kepti

1 įdarui:

  • Bananų

2 įdarui:

  • Šokoladinio kremo

3 įdarui:

  • Citrinų sulčių
  • Cukraus
 

Gaminimas

 

Kiaušinius išplakti iki putų, supilti pieną ir vėl išplakti. Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Plakant supilti tirpintą sviestą, kol ištirps cukrus. Jei reikia, įdėti šiek tiek daugiau miltų. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, pilti tešlą ir iš abiejų pusių kepti lietinius. Patiekti su šokoladiniu kremu, pjaustytais bananais arba citrinų sulčių, sumaišytų su cukrumi įdaru.

 

4 – 6 porcijos

100 g apie 257 kcal

Paruošimo laikas: apie 35 min

 

Spausdinti