Lengvai paruošiami salotų suktinukai idealiai tinka pietums ar vakarienei, nes juose daug daržovių ir baltymų. Nors salotų suktinukai atrodo labai patraukliai, neapsigaukite – juos paruošti nėra sudėtinga. Salotų suktinukus galima įdaryti pačiais įvairiausiais produktais, tad tai yra labai universalus patiekalas.

 

salotos

Salotų suktinukams (angl. wraps) geriausiai naudoti tvirtesnius salotų lapus. Tinka plokščialapiai kopūstai, lapiniai kopūstai, kininiai kopūstai, burokų lapai (mangoldai), kitų kopūstų lapai. Skirtingos lapinės daržovės suteikia kitokią tekstūrą suktinukams, todėl rinktis galima pagal skonį.

 

Recepte siūloma naudoti sojų varškę (tofu), tačiau jeigu ji nepatinka, tofu galima pakeisti bet kokiomis daržovėmis, pupelėmis, mėsa ar sūriu.

 

Salotų suktinukai su tofu ir morkomis

 
  • 200 g varškės sūrio (tofu)
  • 2 morkos
  • Pusė svogūno
  • 12 – 16 romaninių (arba kitų) salotų lapų
  • 60 ml „Hoisin“ padažo

Padažui:

  • 60 ml sojų padažo su mažiau druskos
  • Šaukštas švelniai skrudintų sezamų aliejaus
  • Šaukštelis malto imbiero
  • Šaukštelis česnakų miltelių
  • Šaukštas klevų sirupo
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 200°. Kartu sumaišyti sojų padažą, sezamų aliejų, imbierą, česnaką ir klevų sirupą. Į stiklinį kepimo indą sudėti supjaustytą sojų varškę, morkas, svogūną, užpilti padažu. Kepti 30 minučių, pamaišant kas 10 minučių. Įdarą padalyti į lygias dalis. Kiekvieną salotų lapą įdaryti įdaru, apšlakstyti „Hoisin“ padažu.

 

Idėja! Sojų varškę galima pakeisti mėgstamomis daržovėmis arba jų mišiniu, pavyzdžiui, cukinijomis, žiediniai kopūstais, salierais, kukurūzais.

 

4 porcijų

100 g apie 88 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min

 

Salotų suktinukai su kalakutiena

 
  • 8 dideli gūžinių salotų lapai
  • 300 g maltos kalakutienos
  • 50 g tarkuoto čederio
  • Pusė svogūno
  • 2 paprikos
  • 180 ml vandens
  • 100 ml pomidorų padažo
  • Šaukštelis česnakų miltelių
  • Šaukštelis kuminų
  • Šaukštelis druskos
  • Aitriosios paprikos pagal skonį
  • Šaukštelis maltos paprikos
  • 0,5 šaukštelio raudonėlių
 

Gaminimas

 

Maltą kalakutieną apkepti keptuvėje, kol gražiai paruduos. Tada paskaninti prieskoniais ir išmaišyti. Sudėti supjaustytus svogūnus, paprikas, užpilti vandeniu ir pomidorų padažu ir uždengti. Troškinti ant mažos ugnies apie 20 minučių. Salotų lapus nuplauti ir nusausinti. Mėsą paskirstyti ant salotų lapų.

   

4 porcijų

100 g apie 255 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti