kriaušių želė

Želė – vienas sveikiausių desertų pasaulyje. Ji stiprina kaulus, gerina kraujo sudėtį, reguliuoja cukraus lygį kraujyje ir padeda išsaugoti jaunystę ir grožį. Kriaušės turi taip pat begalę naudingų savybių: gerina virškinimą, padeda atgauti jėgas ir pan. Be to, garsėja kaip produktas beveik niekada nesukeliantis alergijų.

  • 250 g kriaušių
  • 250 g obuolių
  • 600 ml vandens
  • 100 g cukraus
  • Šaukštas želatinos
  • Citrinos sulčių pagal skonį
 

Gaminimas

 

Vandenį sumaišyti su cukrumi ir virti, kol cukrus ištirps. Obuolius ir kriaušes nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti ir sudėti į sirupą. Kaitinti, kol vėl užvirs. Tada nuimti nuo viryklės ir perkošti. Vaisių gabaliukus sudėti į paruoštus indelius. Sirupą palikti šiek tiek atvėsti. Želatiną sumaišyti su šlakeliu vandens ir išbrinkinti. Po to sumaišyti su sirupu. Supilstyti į indelius su vaisiais. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

 

100 g apie 60 kcal

4 žmonėms

Paruošimo laikas: apie 6 val.

Spausdinti