Šilauogėse yra mažai kalorijų, bet labai daug maistinių medžiagų. Jas mėgsta tie, kurie nenori greitai pasenti. Šilauogėse gausu antioksidantų, kurie padeda išvengti kataraktos, glaukomos, venų varikozės, hemorojaus, skrandžio opų, širdies ir kraujagyslių ligų ir vėžio.

 

silauoges

Kremu įdaryti lietiniai su šilauogėmis

  • 120 g miltų
  • 360 ml pieno
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • Šaukštas aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Įdarui:

  • 340 g tepamo sūrio
  • 65 g cukraus
  • Kiaušinio trynys
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Druskos pagal skonį

Padažui nr. 1:

  • 100 g šilauogių
  • 100 g cukraus
  • Šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 120 ml vandens

Padažui nr. 2

  • 100 g šviežių arba šaldytų šilauogių
  • 2 – 3 šaukštai aviečių sirupo

Gaminimas

 

Miltus išsijoti, viduryje padaryti duobutę. Pieną, kiaušinius, cukrų, aliejų ir druską. Supilti į miltus ir išplakti tešlą. Atvėsinti šaldytuve porą valandų. Keptuvę patepti sviestu ir kepti lietinius iš abiejų pusių. Paruošti įdarą: elektriniu plakikliu suplakti visas įdaro sudedamąsias dalis iki vientisos konsistencijos. Paruošti padažą nr. 1 arba nr. 2 (pasirinktinai). Krakmolą ištirpinti šaltame vandenyje. Atsargiai sumaišyti su šilauogėmis ir cukrumi, kad uogos nesusitrintų. Pakaitinti ant mažos ugnies 3 – 4 minutes, kol šiek tiek sutirštės. Antrą padažą paruošti tiesiog taip: šilauoges sumaišyti su pašildytu aviečių sirupu. Dėti šiek tiek įdaro ant lietinių ir suvynioti. Aplieti šilauogių padažu.

 

 

4 porcijų

100 ml apie 191 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Daugiau receptų ir informacijos apie šilauogių naudą galite paskaityti PASPAUDĘ ŽEMIAU ESANČIAS NUORODAS:

 

 
12 priežasčių valgyti daugiau šilauogių (+ 3 receptai)
Šilauogės – jaunystės uogos
Šilauogių pyragas
Vaisinės bolivinių balandų salotos
Šaldyto jogurto ledai ant pagaliuko su javainiais ir šilauogių džemu
 

Spausdinti