Vištiena dera su daugeliu daržovių ir vaisių. Vieni suteikia aštrumo, kiti saldumo ar pikantiško skonio. Vištienos salotos – lengvas ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris kiekvieną kartą gali būti kitoks…

 

Vištienos salotos su vynuogėmis

  • Vištienos krūtinėlė
  • Lapinių salotų
  • 70 g vynuogių
  • 30 g graikinių riešutų
  • 245 g natūralaus jogurto
  • 2 šaukšteliai kario
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas

 

Jogurtą sumaišyti su vynuogių puselėmis, kapotais graikiniais riešutais, kariu ir druska. Vištienos krūtinėlę iškepti ir supjaustyti kubeliais. Tada sumaišyti su salotomis ir jogurtu su vaisiais ir riešutais.

 

100 g apie 99 kcal

 

Azijietiškos vištienos salotos

 
  • Vištienos krūtinėlė
  • Gūžinių salotų
  • Geltona paprika
  • 60 ml ryžių acto
  • 2 šaukštai sezamų aliejaus
  • 15 g imbiero
  • 2 šaukštai kalendros
  • Šaukštas cukraus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Sumaišyti actą, aliejų, imbierą, cukrų, druską ir pipirus. Kitame inde sumaišyti smulkintas salotas, keptos arba virtos vištienos kubelius, paprikos juosteles bei kalendrą. Padažą užpilti ant salotų.

 

100 g apie 130 kcal

 

Apelsininės vištienos salotos

 
  • Vištienos krūtinėlė
  • Lapinių salotų
  • 2 apelsinai
  • 300 g konservuotų kukurūzų
  • Raudonasis svogūnas
  • Majonezo arba graikiško jogurto pagal skonį

Gaminimas

 

Apelsinus nulupti, padalinti skiltelėmis, atsargiai nulupti, kad nesubyrėtų. Sumaišyti keptos arba virtos vištienos gabalėlius, kukurūzus, apelsinų skilteles ir salotų lapus. Sumaišyti su majonezu arba graikišku jogurtu.

 

100 g apie 122 kcal

Spausdinti