Kiaulienos šonkauliukai su kopūstais – patiekalas, kuriam retas galėtų atsispirti. Šį sočių pietų patiekalą pagaminti nesunku, svarbiausia, kad visi produktai būtų švieži.

 

  • 1000 – 800 g kiaulienos šonkauliukų
  • Pusė baltagūžio kopūsto
  • Svogūnas
  • Morka
  • Ryšelis krapų ir petražolių
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Kiaulienos šonkauliukus supjaustyti, pabarstyti druska ir pipirais, ir palikti valandą ar dvi marinuotis. Paskui juos apkepti, kol gražiai apskrus.

 

Svogūną supjaustyti, morką sutarkuoti, smulkiai supjaustyti krapus ir petražoles. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė šonkauliukai, pakepinti svogūnus su morkomis. Troškinti apie 10 minučių. Paskui daržoves sudėti į kitą indą.

 

Kopūstą smulkiai supjaustyti ir šiek tiek pakepinti. Įpylus vandens patroškinti. Paskui visas troškintas daržoves sumaišyti keptuvėje. Įberti druskos ir pipirų, jei reikia. Ant kopūstų išdėlioti kiaulienos šonkauliukus. Viską patroškinti dar 15 minučių. Tada sudėti žalumynus, išmaišyti ir troškinti, kol mėsa bus minkšta.

 

Beje, šį patiekalą galima kepti ir orkaitėje.

 

100 g apie 165 kcal

Spausdinti