Iš šonkaulių galima paruošti daug skanių patiekalų kasdienai ir šventėms. Juos galima kepti, gruzdinti, troškinti, virti su padažu ir pan. Kiaulienos šonkauliai ypač tinka kepimui ant grotelių. Iškepti šonkauliukai yra švelnaus skonio, sultingi ir su dūmo kvapu. Šonkauliai gali būti troškinami kartu su pačiomis įvairiausiomis daržovėmis ir grūdais.

 

sonkauliai

Kepti šonkauliai su medumi

 
  • 1 kg kiaulienos šonkaulių
  • 3 šaukštai skysto medaus
  • 2 šaukštai maltų, saldžiųjų paprikų
  • Šaukštelis 5 rūšių pipirų mišinio
  • Druskos pagal skonį
  • Šaukštelis maltų mairūnų
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • Citrinų sulčių pagal skonį
  • 2 šaukštai sojų padažo
 

Gaminimas

 

Kiaulienos šonkaulius nuplauti ir nusausinti. Paruošti marinatą iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinos sulčių, sojų padažo ir prieskonių. Šonkaulius palikti marinuotis per naktį. Sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°, kol bus gerai iškepę. Galima patiekti su virtomis bulvėmis ir šviežiomis salotomis.

 

5 – 6 porcijų

100 ml apie 240 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

Spausdinti