Daugeliui žurnalas „Prie kavos“ asocijuojasi su karšta kava ir saldumynais. Tačiau kava tinka ne vien desertams gaminti. Kavos mėgėjai neabejotinai įvertins ir pamėgs troškinius, kvepiančius aromatingomis kavos pupelėmis…

 

  • 300 g liesos jautienos
  • 2 paprikos
  • 2 svogūnai
  • Skiltelė česnako
  • 30 g miltų
  • 30 g žemės riešutų
  • 75 ml sauso baltojo vyno
  • 75 ml stiprios, juodos kavos
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 – 2 lauro lapai
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių pagal skonį
  • Petražolių puošti

Gaminimas

 

Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepinti jautienos gabalėlius, kol paruduos iš abiejų pusių. Tada mėsą sudėti į kitą indą ir palikti šiek tiek atvėsti.

 

Ant mažos ugnies pakepinti susmulkintus svogūnus, česnakus ir paprikas, kol suminkštės. Tada supilti miltus ir dar kepti 2 – 3 minutes. Supilti vyną ir kavą. Nuolatos maišyti.

 

Ugnį padidinti ir sudėti į keptuvę apkepusią jautieną, suberti riešutus. Įdėti druskos ir pipirų, čiobrelių, lauro lapų. Uždengti ir troškinti apie valandą. Prieš patiekiant, išgriebti lauro lapus. Puošti šviežiomis petražolių šakelėmis.

 

100 g apie 136 kcal

Spausdinti