• 250 g kvietinių miltų
  • 250 g cukraus
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • 50 g kakavos
  • 200 g sviesto
  • 150 g 20 % riebumo grietinės
  • 400 g liesos varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 400 g saldaus sutirštinto pieno

Gaminimas

Miltus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kakava. Užtarkuoti sviestą ir viską trinti tarp pirštų, kol tešla taps biri. Tada sudėti grietinę ir minkyti iki vientisos masės. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį dėti į šaldytuvą, kitą tolygiai iškloti kepimo inde ir pašauti 15 min. į orkaitę, įkaitintą iki 180 ºC temperatūros. Iškepusį pyrago pagrindą atvėsinti.

Varškę sutrinti su kiaušiniais, po to įmaišyti sutirštintą pieną. Varškės įdarą paskleisti ant iškepusio biskvito ir kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC. Tada ant viršaus sutrupinti atšaldytą tešlą. Pyragą pašauti dar 30 min. į orkaitę.



Spausdinti