Aromatingi ir sultingi vaisiai (obuoliai, kriaušės, persikai) gali būti valgomi ne tik žali, bet ir kepti. Tai vienas paprasčiausių, bet ne blogiausių desertų, kurį nesudėtinga pagaminti namų sąlygomis. Išbandykite! Idealiai tinka rudenėjantiems vakarams!

 

keptivaisiai

Kepti obuoliai su varške, razinomis, cinamonu ir cukatomis

 

  • 6 dideli obuoliai
  • 200 g varškės
  • 2 šaukštai grietinės
  • 100 g razinų
  • 50 g cukatų
  • 40 g graikinių riešutų
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 cinamono lazdelės
  • 2 anyžių žvaigždutės
  • 150 ml vandens

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Varškę sumaišyti su grietine ir medumi, įdėti smulkintų riešutų, razinų ir cukatų. Maišyti, kol masė taps vientisa. Obuolius švariai nuplauti ir išimti sėklas. Obuolius rekomenduojama rinktis saldžiarūgščius. Sudėti į kepimo formą ir įdaryti varške su priedais. Užpilti vandeniu, tarp obuolių įstatyti cinamono lazdeles ir sudėti žvaigždinį anyžių. Kepti orkaitėje 25 – 30 minučių. Patiekti šiltus.

 

6 porcijų

100 ml apie 212 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min

 

Keptos kriaušės su mėlynuoju sūriu ir vyšniomis

 

  • 2 kriaušės
  • 140 g mėlynojo, trapaus sūrio
  • 140 g džiovintų vyšnių
  • 4 šaukštai skysto medaus

 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Kriaušes švariai nuplauti, perpjauti per pusę ir išimti sėklas. Kepti ant grotelių 10 – 15 minučių. Uždėti mėlynojo sūrio, vyšnių ir aplieti medumi. Paruoštas keptas kriaušes dar pora minučių palaikyti įkaitintoje orkaitėje, kad suminkštėtų. Patiekti šiltas.

 

2 porcijų

100 ml apie 149 kcal

Paruošimo laikas: apie 25 min

 

Kepti persikai

 

  • 4 persikai
  • Šaukštas cukraus
  • 1,5 šaukštelis citrinų sulčių
  • Aliejaus kepti

 

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 220°. Kepimo formą ištepti aliejumi. Persikus švariai nuplauti, perpjauti per pusę ir išimti kauliukus. Sudėti į dubenį ir sumaišyti su citrinų sultimis ir cukrumi. Sudėti persikų puseles žievele žemyn į kepimo formą ir kepti orkaitėje 20 – 30 min., kol suminkštės (jeigu sulčių kepant nebelieka, įpilti šiek tiek vandens ir uždengti vaisius su folija). Patiekti šiltus. Galima valgyti su plakta grietinėle.

4 porcijų

100 ml apie 50 kcal

Paruošimo laikas: apie 40 min

Spausdinti