Rūkytos žuvies skonį mėgsta daugelis. Tačiau valgyti vieną gali pabosti. Tada į pagalbą skuba „Prie kavos“ redakcija. Šį kartą siūlome išbandyti 3 patiekalų receptus su skirtinga rūkyta žuvimi.

 

Rūkytos skumbrės užtepėlė

 

Žuvis

  • 400 g rūkytos skumbrės
  • 200 g lieso tepamo sūrelio
  • 3 citrinos
  • 60 g petražolių
  • 50 g rėžiukai
  • 2 salierai
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • 6 riekės duonos
 

Gaminimas

 

Rūkytą skumbrę nulupti, išimti kaulus ir sutrinti. Sumaišyti su tepamu sūreliu, vienos citrinos tarkuota žievele ir sultimis, šiek tiek petražolių. Sutrinti elektrinius trintuvu, kol gausis kreminės konsistencijos masė. Paskaninti druska ir pipirais. Rėžiukus susmulkinti ir sumaišyti su pjaustytomis petražolėmis, salierų lapais ir stiebais. Apšlakstyti citrinų sultimis, aliejumi, druska ir pipirais. Duonos riekeles paskrudinti. Aptepti rūkytos žuvies užtepėle ir patiekti su salotomis.

 

6 porcijų

100 g apie 180 kcal

Paruošimo laikas: apie 10 min

 

Rūkyto upėtakio salotos

 
  • 120 g įvairių salotų
  • 2 – 3 bulvės
  • 8 – 10 ridikėlių
  • 2 burokėliai
  • 2 rūkyto upėtakio filė
  • Šaukštelis krienų
  • 2 šaukštai grietinės
  • Pieno pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Bulves, burokėlius išvirti. Salotas dėti į indo apačią, dėti virtas ir supjaustytas bulves, burokėlius ir ridikėlius. Viską sumaišyti su žuvies gabalėliais. Krienus sumaišyti su grietine ir trupučiu pieno, kad gautųsi gana skystas padažas. Paskaninti druska ir pipirais bei aplieti baltuoju padažu.

   

2 porcijų

100 g apie 127 kcal

Paruošimo laikas: apie 20 min

 

Vokiškas pyragas su rūkyta lašiša

 
  • 120 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 100 g svogūnų laiškų
  • 150 g rūkytos lašišos
  • 0,5 ml grietinės
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Sviestą sukapoti su miltais, įmušti kiaušinį ir įdėti šiek tiek druskos. Išminkyti tešlą. Padėti 15 min į šaldytuvą. Svogūnus supjaustyti, pakepinti svieste, paskaninti druska ir pipirais. Lašišos filė supjaustyti juostelėmis ir sumaišyti su svogūnais. Likusius kiaušinius sumaišyti su grietine, druska ir pipirais. Tešlą iškočioti ir dėti į riebalais išteptą kepimo indą, suformuoti tešlos kraštelį. Ant viršaus sudėti lašišą su svogūnais ir aplieti kiaušinių plakiniu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°, 30 – 45 minutes.

   

4 – 6 porcijų

100 g apie 151 kcal

Paruošimo laikas: apie 90 min

Spausdinti